Manastiri rupestre, Biciclete si Via Ferrata

Tabere cu Suflet - Mali Lom

Sambata, 18 septembrie, revenim in Rezervatia Lomul Mic, la sud de Dunare, dupa o lunga pauza cauzata de coronavirus! Va invitam la o tura complexa, in care ne vom plimba cu bicicletele prin Canionul Mali Lom si, echipati cu echipament de alpinism, vom urca pe Via Ferrata pana la Manastirile rupestre aflate in patrimoniul UNESCO, apoi vom cobori in rapel:)

Rezervatia Mali Lom
TabereCuSuflet1254Rezervatia Naturala Mali Lom din Bulgaria se afla la doar 80 km de Bucuresti. Lomul Mic este un afluent al Lomului Alb, care la randul sau se varsa in Rusenski Lom. Aici se gaseste o cetate romana, mai mult manastiri rupestre sapate in faleza de pe malul raului, precum si numeroase terase, pesteri si alte formatiuni carstice. Afla mai multe

Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena
TabereCuSuflet1254Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena sau Marea Manastire de la Nisovo a fost fondat în secolul XI de către părintele Paul, cunoscut pentru intelepciunea sa. Se spune ca insusi țarul Ivan Asen al II-lea a vizitat personal mănăstirea pentru a-i cere sfatul duhovnicesc. Afla mai multe

Manastirea rupestra Nisovo mica
Tabere cu SufletManastirea rupestra Nisovo mica a fost sapata in stanca, la 15 m deasupra malului. Pe vremuri calugarii urcau pe o scara de lemn care acum nu mai exista, iar singura cale de acces este pe un traseu scurt dar foarte frumos, de Via ferrata! Se intra printr-un horn ascuns intre doua lespezi de stanca unde se mai ghicesc vechile scari sapate de calugari. La capatul hornului este un traverseu de 4-5 m, apoi se urca pe un perete vertical de aproximativ 10 m, pana la o prispa unde reintalnim vechile trepte ale monahilor. Prispa urca in diagonala catre o incapere unde se mai vad urme de locuire. Afla mai multe

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele + Via Ferrata + Rapel

Unde: Canionul Mali Lom (Bulgaria)

Cand: Sambata, 18 septembrie

Obiective: Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena, Manastirea rupestra Nisovo mica, Manastirea rupestra Belbernitsata

Dificultate: Traseul de bicicletea masoara 10 km, iar diferenta de nivel este practic nula. Se merge pe drumuri forestiere si pe poteci, pe malul raului, iar in unele locuri vegetatia devine luxurianta, facand dificila inaintarea.

Cine: Pot participa atat copii cat si parinti.
Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim: Echipament de alpinism (coarda, ham, anouri, carabiniere), asistenta si instruire la Via Ferrata si la rapel, Ghid insotitor la Tura Velo, apa, produs energizante sau fruct si, nu in ultimul rand, garantia unei ture memorabile:)

Contributie: 100 lei. Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 20% reducere Mai multe detalii

Servicii extra: Daca doriti, puteti veni cu noi cu masina. Costul pentru transport cu bicicleta, inclusiv taxa de pod si vinieta auto, este de 50 lei / pers.

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate din cauza masurilor impotriva COVID-19. Ocuparea locurilor se face in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior unul dintre organizatori sa va trimita confirmarea de participare, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura pe acest traseu.


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto & Video: Tabere cu Suflet

Published by Radu

http://radusavin.ro

One thought on “Manastiri rupestre, Biciclete si Via Ferrata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: